• ingang_parking.png
  • slagbomen_poort.png
  • tourniquets_960.png

Barcode systeem Marcode


Doel: 
Het doel was het ontwikkelen van een “eenvoudig” barcode-parkeersysteem. Waarbij “eenvoudig” betekent dat het systeem beperkte maar voldoende mogelijkheden heeft om zijn taak uit te voeren en dat met een goede prijs- kwaliteit verhouding. 
Dus geen compleet parkeersysteem waarvan slecht een kwart van de mogelijkheden gebruikt wordt. Meestal wordt een barcode systeem toegepast wat een onderdeel is van een parkeersysteem. Hierdoor kan er niet specifiek aan de wensen van de klant voldaan worden. Tevens zit hier altijd moeilijk te bedienen software bij. En vaak is het niet nodig om een betaling te laten plaats vinden. Daarom hebben we dit barcode systeem genaamd Marcode zelf ontwikkeld. Mede een zeer belangrijk onderdeel was om een systeem te ontwikkelen wat geen onderlinge bekabeling nodig heeft.
Ons Marcode systeem heeft én geen onderlinge bekabeling nodig én geen software. Hierdoor is het heel eenvoudig van opzet en in de bediening en eenvoudig en snel te installeren. Tegen een zeer aantrekkelijke prijs! 
Daar we het systeem zelf hebben ontwikkeld, kunnen we ook altijd open staan voor vragen vanuit de klant. Zo kunnen we constant inspringen op de wensen van de klant. 


Doelgroepen:

De doelgroep voor dit systeem is heel divers. Daar het gebruikt wordt als een soort toegangscontrole systeem kan dit nagenoeg in elke branche toegepast worden.
Bijvoorbeeld bij logistieke bedrijven, hotels, kleine parkeerterreinen in centra, recreatieparken en nog veel meer. 

Set up van het systeem:
Er kan zelf gekozen worden voor een bepaalde configuratie. Zo kan men kiezen om voertuigen gecontroleerd of automatisch te laten inrijden. Bij de balie krijgt men een uitrijd ticket. Wel al dan niet tegen inlevering van een inrijdticket. 
We zijn bezig om een valideerapparaat te ontwikkelen die de inrijdtickets valideert. Wij verwachten hier op kort termijn een definitieve set up van te hebben. 
Het is zo ontwikkeld dat bij elke scanner of printer een controller zit. Ook kan men een deurlezer toepassen om de toegang te controleren. 
Bij de uitritzuil kan men er voor kiezen om de tickets te scannen. Maar men kan er ook voor kiezen te tickets middels een inslikmechanisme in te nemen. Het voordeel is dat deze tickets niet meer gebruikt kunnen worden én men gooit de tickets niet zo maar op straat. 
Overigens hebben alle tickets een uniek nummer! Al wordt een ticket niet ingeslikt, dan nog is deze ticket niet meer geldig. 

Tickets:
Er zijn diverse vrije tekstregels op de tickets (inrit- en uitrit tickets variabel te programmeren) die men zelf kan invullen. 
Wel staat er altijd op de tickets vermeld: barcode, datum en tijd. Zo kan men altijd visueel zien hoe laat de ticket geprint is en/of tot hoe laat de ticket geldig is.
De tickets zitten verpakt met 1800 stuks per doos. 

Geldigheid ticket:
Het systeem kunnen we tot 6 verschillende uitrijdtijden instellen. Zo kan men bij mogelijkheid kiezen voor een uitrijdtijd van 20 minuten na printen. Mogelijk tot 3 maanden na printen geldig. 
Bij een langere geldigheidstijd is het noodzakelijk om bij de inrit ook een scanner toe te passen. Men kan namelijk meerdere keren gebruik maken van dit systeem. Naast een barcode printer kunnen we ook een barcode scanner in de inritzuil bouwen. 
Mocht er gekozen worden voor een langere geldigheidstijd, adviseren we om een toegangscontrole systeem met ISO passen of sleutelhangers toe te passen. Een combinatie met dit systeem is ook mogelijk.

Marcode test 01Marcode test 02controller met printerMarcode test 03foto barcode ticket Park Plaza pdf
Hier kunt u de brochure in PDF-formaat downloaden